Tekentaal

Tekenen is de natuurlijke taal van het kind. Alles wat een kind tekent laat iets zien van het kind zelf.

Ik vind het belangrijk een kind de middelen te geven die mogelijk maakt zich te uiten. Tekenen biedt ontspanning en is een mooie manier om situaties op te lossen, waar ze vaak zelf niet om gevraagd hebben. De pijn en boosheid als je ouders zijn gescheiden of omdat jij AD(H)D of autisme hebt kan je in de tekening kwijt. Maar ook bij verdriet van verlies van een dierbaar persoon of omdat je gepest wordt en om talloze andere redenen kan therapeutisch tekenen je helpen. Deze vorm van coaching is gebaseerd op o.a. de methode van Jung, Steiner en het werk van Gregg Furth, die een wetenschappelijke studie naar de taal van tekeningen deed.

Een effectief hulpmiddel

Als gediplomeerd coach werk ik met deze tekentaal en zet deze in om tot oplossingen te komen. In Atelier Sas Tekentaal werken we individueel of in groepjes.

Elk kind is uniek en heeft zijn eigen karakter, gevoelens, kwaliteiten en valkuilen.
Op een speelse en creatieve manier waar plezier voorop staat, worden kinderen zich bewust gemaakt van wat ze in de tekening laten zien. Er wordt gewerkt aan thema’s of vragen die nauw aansluiten bij de belevingswereld van het kind. Kwaliteiten van kinderen worden ingezet en begeleiding wordt gegeven om te leren omgaan met dat wat ze nog moeilijk vinden.

Ruimte voor plezier

Door ruimte te bieden aan de natuurlijke tekenbehoefte van een kind, beleeft een kind vooral veel plezier aan deze vorm van coaching.

Door de positieve oplossingsgerichte benadering krijgt het kind veel zelfvertrouwen.

Tekenen en schilderen in Atelier Sas Tekentaal is bedoeld voor iedereen die houdt van creatief bezig zijn, maar voor kinderen met een zorgvraag in het bijzonder!

bel

Tekentaal

Individuele sessie     € 45,-      60 minuten 

Vergoedingen uit PGB voor kinderen met een zorgvraag

Vaak kunnen kosten vergoed worden uit een PGB (Persoonsgebonden budget). Tarieven PGB in overleg (tarief begeleiding en ondersteuning is afhankelijk van de zorgvraag) 

PGB aanvraag

Een PGB is een geldbedrag waarmee zelf zorg, hulp en begeleiding ingekocht kan worden.

Op deze manier kunnen de ouders zelf veel regelen zodat zij niet afhankelijk zijn van zorgaanbieders. Meer informatie met betrekking tot wat een PGB is en hoe je een PGB aanvraagt kun je vinden op www.pgb.nl en www.svb.nl

tekentherapie-ermelo-tekenchoach

Nieuwsgierig naar wat ik allemaal voor u en uw kind kan betekenen?

Als gediplomeerd coach werk ik met deze tekentaal en zet deze in om tot oplossingen te komen. In Atelier Sas Tekentaal werken we individueel of in groepjes. U kunt altijd bellen voor meer informatie of voor het maken van een afspraak voor een kennismakingsgesprek.