Coaching

Het vinden van een oplossing die je een beter gevoel geeft over jezelf en meer plezier in het leven is het doel van coaching. Je leert mogelijkheden en talenten te ontdekken en toepassen. Coaching is een doeltreffende manier om lekker in je vel te zitten.

Soms is alleen praten over je probleem misschien lastig of onvoldoende.
De veelheid aan gevoelens en gedachten kunnen verlammend werken.
Om nog beter “in beeld” te krijgen wat er speelt, maken we naast bespreken, het probleem ook echt zichtbaar.
Door vragen te stellen over het ontstane beeld, komen er verrassende inzichten en oplossingen naar boven waar iemand zelf vaak niet aan heeft gedacht.
Dit in beeld brengen gebeurt door eenvoudige teken opdrachten met inzet van beeldende middelen.
Tekent u ook wel eens tijdens telefoneren of vergaderen op een hoekje van het blad? Zo simpel kan het zijn. Tekenvaardigheid is absoluut niet belangrijk, iedereen kan meedoen. Ervaar hoe verrassend effectief het werkt.

Visie

Iemand die emotioneel niet goed functioneert, loopt een groter risico lichamelijke klachten te krijgen, maar ook andersom heeft iemand met lichamelijke klachten een grote kans op een negatieve uitwerking op de geestelijke gezondheid.

In mijn praktijk benader ik lichaam en geest met al hun emoties, gedachten en verlangens als eenheid. Ze zijn wel te onderscheiden, maar niet te scheiden doordat ze elkaar voortdurend beïnvloeden . In vaktermen heet dit een ‘holistische benadering’.
Beeldend coachen is een vorm van coaching waarbij de cliënt (of een groep cliënten) op creatieve wijze in beeld brengt wat in hem of haar leeft.
Deze vorm van coaching is gebaseerd op o.a. de methode van Jung, de kunstzinnige therapie van Steiner, de psychosynthese van Assagioli en het werk van Gregg Furth, die een wetenschappelijke studie deed naar de taal van tekeningen.
Tekentaal heb ik uitgebreid bestudeerd om te kunnen gebruiken als expressie-, diagnose- en communicatiemiddel. Dit geeft extra handvatten in mijn werk als coach beeldend. Daarnaast combineer ik de gesprekken en tekeningen met mindmappen, kernkwadranten, NLP, visualisaties, voice-dialogue en lichaamswerk om direct tot verdieping te komen. Zo werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en kunnen levensprocessen op een gezonde manier weer in balans komen.

tb4
tb2

Tarieven coach beeldend

Oriëntatiegesprek van 45 minuten is gratis en vrijblijvend.

  • Individuele sessie € 45,- 60 minuten
  • Relatiesessie 2 personen € 60,- 60 minuten
  • Groepssessie meer dan 2 personen € 30,- 60 minuten

Bedrijven en instellingen

Op aanvraag

Vergoeding

Vaak kunnen kosten vergoed worden uit een PGB (Persoonsgebonden budget.

Coaching trajecten kunnen geïnitieerd en gefaciliteerd worden door de werkgever.
Vraag na bij uw werkgever, mogelijk worden kosten voor coaching vergoedt, zeker wanneer de coachvraag werkgerelateerd is.

tekentherapie-ermelo-tekenchoach

Obstakels overwinnen en al aanwezige eigenschappen sterker maken. 

Neem contact op met Saskia van Beek 06-22839411.